DezwerversUML_Logo_DeZwervers

De Zwervers – UML

DezwerversUML_LogoSamen

Dodehoek klevers in Frankrijk.

In Frankrijk gaan er stemmen op om op alle voertuigen van + 3,5 ton dodehoek klevers te voorzien, dus ook op motorhomes van + 3,5 ton. Er zijn wel al protesten gekomen en we wachten dus nog af of het op motorhomes zal verplicht worden.

Momenteel zijn er nog geen exacte modellen gekend wat de beeltenis betreft, zal het met een vrachtwagensilhouet zijn of dat van een autobus. Dat het ook op motorhomes zou moeten, ondanks dat die in categorie M1 (personenwagens) zitten, zou geen rol spelen. Als de beeltenis gekend is zou het kunnen dat het eentje wordt met het silhouet van een bus omdat een motorhome, volgens de wetgever, dient voor het vervoer van personen.

Die klevers, 3 stuks, zouden moeten gekleefd worden op de achterkant rechts van het midden en op de beide flanken op 1 meter van de voorkant, rekening houdend met de ruiten zodat het zicht niet belemmerd wordt. De klevers moeten op een hoogte tussen 90 centimeter en 1,50 meter hangen. Deze “affiches” want dat zij ze wel volgens de eerste berichten, zouden een formaat hebben van 25 cm hoogte en 17 cm breedte.

Nieuwe voertuigen die eventueel al uitgerust zijn met klevers mogen die blijven dragen totdat er een officiële klever is uitgebracht en moeten dan vervangen worden.

Dit zou voor iedereen zijn die het Franse grondgebied op komt en een boete zou eentje van 4de klasse zijn met een forfait van 135 euro.