DezwerversUML_Logo_DeZwervers

De Zwervers – UML

DezwerversUML_LogoSamen

Sluitingsweekend/Ledenvergadering

AVELGEM   02 – 04 dec 2022

Voor een laatste maal dit jaar waren we op de afspraak om een leuk weekend met onze vrienden door te brengen.

Op het programma staat een bezoek aan een gin/likeurstokerij, een brouwerij, een feestmaal en een ontbijt met aansluitend onze jaarlijkse ledenvergadering.

De weerman had koud weer voorspeld en hij had nog gelijk ook. Aangezien we de verplaatsing met een beperkt aantal wagens doen was er al afgesproken wie met wie zou meerijden. Onze eerste bestemming was maar een 2-tal km verder.

Het oude pompgebouw van Bossuit welk dateert uit 1860, toen het kanaal Bossuit-Kortrijk werd gegraven, stond al een tijdje leeg. Tim Veys, huidig CEO, kocht dit pand in 2021 en toverde het om tot een ambachtelijke stokerij “Spirits valley”. Hij deed dit met behoud van de originele pompen en oorspronkelijk karakter van het  gebouw, meer zelfs, tijdens de verbouwingen werd in de kelder een gigantische blaasbalg teruggevonden. Deze kreeg dan ook een mooie plaats in de stokerij.
“Spirits Valley” huisvest eigenlijk drie bedrijven. Tailor Taste Distillery ontwerpt en creëert nieuwe dranken, Spirits By Disign zorgt voor de export naar het buitenland en Albatros Liquors is verantwoordelijk voor de distributie van unieke spirits op de Belgische markt.

Terwijl de eerste groep een deskundige en boeiende rondleiding kreeg van Tim kon groep 2 genieten van 5 verschillende proevertjes. De ene al iets zoeter dan de andere, ieder zijn heug en meug. Bij elke proever kregen we een prachtige uitleg over de samenstelling ervan. Eentje heb ik onthouden, neem een klein slokje, draai de drank een beetje rond in de mond alvorens in te slikken, zo krijg je alle aroma’s te proeven. Na iets meer dan uurtje werden de groepen omgewisseld. Dat dit bezoek op een ideaal moment kwam bleek uit de aankoop van verschillende flessen. Is het binnenkort Nieuwjaar misschien ?

Na een korte middagpauze, een tas soep kon nog net, was het opnieuw vertrekken geblazen. Deze maal was het wat verder rijden. Ondanks de uitgedeelde routebeschrijving werd toch Anzegem in de GPS   ingegeven. Brouwerij ‘t Verzet was onze halte.
We werden verwelkomd door Koen. Na zijn universitaire studies begon Koen samen met Alex en Jens te experimenteren met het brouwen. Eerst werd aan vrienden en familie verkocht en dan aan enkele cafeetjes in de buurt. Het bier viel zo goed in de smaakt dat uitbreiding nodig was en zo ontstond brouwerij ’t Verzet. De naam heeft geen link naar oorlog of zo maar komt van het zich verzetten tegen de creatie van bieren welke smaken van elkaar overnemen om zo tegen elkaar op te kunnen commercialiseren. Brouwerij ’t Verzet heeft dan ook niet alledaagse smaken in huis gaande van hoppig, fruitig, zurig, kruidig, IPA’s, enz…

De ganse groep werd door een gepassioneerde Koen meegenomen door het brouwproces. Het bezoek werd ook hier afgesloten met enkele proevers. Voor de chauffeurs onder ons was er de mogelijkheid een flesje mee te nemen i.p.v. te drinken. Kwestie van veilig met z’n allen terug op de parking te geraken.

We hadden nog een uurtje tijd om ons nieuwste kostuum of kleedje aan te trekken alvorens naar de zaal te gaan.
Tijdens het aperitief werden we vereerd met het bezoek van de afgevaardigde van Sinterklaas. De goed Heilig man zelf was nog volop bezig met zijn ronde voor de kinderen en had daarom aan pater ‘Fiagra’ gevraagd om bij ons langs te gaan. Na het uitdelen van veel lekkers en een cadeautje, iedereen was trouwens het ganse jaar flink geweest, was het tijd om aan tafel te gaan waar ons een heerlijk feestmaal werd geserveerd. Tussen de soep en het hoofdgerecht werden we getrakteerd op Rudy’s eerste deel van het jaaroverzicht. Veel jolijt om zijn “specialekes” waarbij hij sommigen iets beter in beeld laat komen. Na het hoofdgerecht volgde dan nog de tweede deel.

Na de maaltijd werd nog een ‘tournée générale’ gegeven door Rudy & Arlette als bedanking voor de vele cadeau’s die ze gekregen hadden ter gelegenheid van hun 35 jaar bestuursschap. Ook hadden onze huisDJ’s GénTée nog een verassing. Ze hadden het namelijk voor elkaar gekregen dat K3 een optreden zou brengen. Spijtig voor hen wisten ze niet dat Studio 100 hen niet-verkozen kandidaten uit K2 zoekt K3 hadden gestuurd. Het optreden zorgde toch voor veel jolijt en iedereen genoot volop. Nog een verassing was dat de dames van K3 met de heren van het bestuur  de dansavond mochten openen. Iets later op de avond kwamen er dan ook nog een 3 oudere vrouwtjes binnen die vonden dat er niet genoeg ambiance was. Ondanks hun leeftijd gaven ze toch een prachtige voorstelling van hoe we op de tonen van Peter Vande Veire van links naar rechts moeten bewegen.
Voor sommigen nam de vermoeidheid de bovenhand en werd de drang naar bed te groot. Een leuke dag kwam zo ten einde.

Zondagochtend, 9u00, één voor één kwam men de feestzaal terug binnen om te genieten van het ontbijt. Tijdens het ontbijt toonde Rudy nog eens zijn overzicht van de afgelopen 35 jaar. De ledenvergadering werd door Hugo geopend en aan elkaar gepraat. Rudy & Arlette, Luc & Maritta hadden te kennen gegeven te stoppen als bestuursleden. Aan beide koppels werd een cadeau en een oorkonde overhandigd. Aan Rudy werd ook de titel van Ere-voorzitter overhandigd, dit na 35jaar voorzitterschap.
Hugo maakte dan ook het nieuw bestuur kenbaar. Pascale wordt penningmeester, Tamara wordt secretaris, Hugo woordvoerder en Geert de nieuwe voorzitter.

Aangezien het tijdschrift ‘Kampeerwereld’ stopt met de papieren versie werd aan ieder van ons de mening gevraagd over het lidgeld van 2023. Er werd beslist geen nieuw magazine te nemen en zo het lidmaatschap op 10 € te brengen. Tamara & Pascale deelden daarna de activiteitenkalender uit.
Hugo gaf nog een overzicht van de vernieuwde website en het jaarprogramma van 2023. Geert gaf ook nog wat uitleg over de EuroCC te Assisi in 2023.

Op de tonen van “Amigos para siempre” werd dit weekend en ook dit zwerversjaar afgesloten.
Aan iedereen prettige feesten, houd het veilig en tot volgend jaar.

Verslag :  Geert De Vriendt

Fotogalerij