DezwerversUML_Logo_DeZwervers

De Zwervers – UML

DezwerversUML_LogoSamen

Weekend Bornem

Bornem 22 – 24 sep 2023

Verslag Bornem

Hola pola weeral een tof weekend achter de rug. Het weekend ging door in Bornem, de  gemeente welom bekend van zijn jaarlijkse dodentocht.
Maar ons weekend was niet zo uitputtend hoor !  Door de kleine verplaatsingen naar elke excursie was het voor iedereen makkelijk te doen … tenzij natuurlijk je een ommetje maakte .
Vrijdag was het al duidelijk dat iedereen er zin in had want bijna iedereen was voor 18u aanwezig en de samenkomst de kantine van de plaatselijke tennisclub was daarom ook gezellig en
voor sommige zelfs laat.
Zaterdagmorgen iedereen tijdig uit de veren om naar het kasteel van de Marnix de Sainte Aldegonde  te gaan. Iedereen was omvergeblazen van de schoonheid van dit kasteel.
Tijdens de rondleiding van de gidsen waren we allen muisstil en hingen we aan de lippen van onze gidsen. Wat is dit een spectaculair mooi en uiterst proper onderhouden kasteel !
Het werd duidelijk dat de graaf John de Marnix de Sainte Aldegonde begaan is met zijn geërfd kasteel en het onderhoud en de netheid ten harte neemt.
Na de rondgang restte ons jammer genoeg niet de tijd om nog iets te nuttigen in het bezoekerscentrum, de gidsen hebben die tijd voor zich opgeëist, maar niet getreurd; het kasteel houdt
regelmatig opendeurdagen en dan kan je dit nog eens overdoen. Jammer dat er geen foto’s mochten genomen worden in het kasteel; we moesten dus al het pracht en praal, de schoonheid
en eenvoud opslaan op onze eigen harde schijf.
Na de middag gingen we op pad naar de kinderboerderij. Door de coronacrisis heeft de boerderij volgens mij toch veel minder dieren maar het ijs en de appelcake waren verrukkelijk.
Ook de chocomousse en rijstpap lieten zich goed smaken; zelfs thuis hebben we nog enkele dagen genoten van dit lekkere dessert.
Zaterdagavond was iedereen tijdig paraat aan het zwembad om te genieten van het lekkere stoofvlees met frietjes en na het nodige doorspoelen gingen we weer vredig maar voldaan naar ons bedje.
Zondagmorgen was het vrij fris maar met de vroege zonnestralen, die opnieuw van de partij waren trokken we op stap, of met de fiets,
naar de abdij van Bornem.
Mooi gerestaureerd, netjes onderhouden en vroom benaderd kregen we allen een  goede uitleg tijdens de 2u durende rondleiding. 
Na het bezoek wandelden of fietsten we terug naar ons eigenste paleisje waar Hugo en Pascale het weekend afsloten en allen uitnodigden op het volgende treffen in Oirschot.
Een gemeend woordje van dank ging naar Marc en Mieke die de organisatie van dit weekend op zich hebben genomen. Zij werden door Hugo dan ook uitgenodigd om dat nóg eens te doen in 2024. 
Een woordje van steun ging eveneens naar onze voorzitter Geert, die sinds vrijdagavond strijk ligt in de lappenmand met een geblokkeerde rug
en de volledige groep wenst hem een snelle genezing toe !

En wat hebben we onthouden dit weekend ???? 

Pedro Coloma,  Graaf John de Maxim de Sainte Aldegonde en nog zoveel meer namen van dierbare geschiedenisbepalers
en nog veel  meer gegevens van vroeger die naar ieders vermogen al dan niet werden opgeslagen in het eigenste brein.

Ziezo, een klein verslagje, hopelijk zien we elkaar allemaal terug in oktober, in Nederland !

Verslag : Lucienne