DezwerversUML_Logo_DeZwervers

De Zwervers – UML

DezwerversUML_LogoSamen

Weekend Molenbeek – Wersbeek

Molenbeek-Wersbeek  21 – 23 apr 2023

Hoera !!!

Het is weer zo ver….  De GPS is ingesteld op Molenbeek.  De juiste Molenbeek, niet diene van Brussel.  Ik vrees trouwens dat we niet veel deelnemers zouden hebben aan Molenbeek bij Brussel (met dank aan de pers…  (?))

Eens aangekomen op  een vers gemaaid grasplein van de Petrushoeve was het een warm weerzien van de Zwervers.  En het was warm,  de zon was eindelijk nog eens van de partij, hopelijk het ganse weekend (?!).

Na een nummertje van vuistje of handdrukken aan alle aanwezigen hadden we nog ruimschoots de tijd om gezellig, voor de camper, in het zonnetje bij te keuvelen, met een drankje… of 2…

Vanaf 18u30 was het verzamelen geblazen in het uiterst gezellig zaaltje van de Petrushoeve…  en aangezien dit hier een wijndomein is, moesten we alle kleurtjes toch eens proberen,  niet ?

Van rood, naar wit over rosé,  ze gingen allen over de tong….  Gerry, de zaakvoerder had het  goed voor met onze Zwervertjes,  je niet over je theewater laten gaan op een lege maag !  Verrassende nacho’s  met warme kaassaus werd op de tafels getoverd….   Afblijven was niet aan de orde !  En wat later werden heuse huisgemaakte en in de pizzaoven klaargemaakt pizza’s aan de deelnemers aangeboden.  Over de werken van barmhartigheid gesproken….  De eerste extra kilo’s dit weekend zijn een feit  ☹.

Tegen elven lagen de zwervertjes onder de dekens, althans, iedereen was naar de camper getrokken en wat in de camper gebeurt, blijft in de camper.

De wekker was zaterdag niet mijn beste vriend, maar het beloofde weer een schitterende dag te worden.  Niet alleen de activiteiten maar ook de zon was van de partij !

We fietsten of camperden naar het museum 44 te Meensel-Kiezegem waar we ondergedompeld werden in de tragedie die Meensel-Kiezegem in augustus 1944 heeft moeten doorstaan.  Zowel Oktaaf als Tom zijn rechtstreekse afstammelingen van de lugubere gevolgen van weerstand en zwarten.  Zelfs de afstammelingen van onze coureur Eddy Merckx speelden een hoofdrol.

Een ‘10 kilometer’ lange wandeling in Meensel werd onder de bevlogen en emotionele begeleiding van Tom afgewandeld in minder dan een uurtje… (het waren er met moeite 2)  wat vliegt de tijd wanneer men aan de lippen van de gidsen hangt.

Eens terug op de Petrushoeve stoomden we ons klaar met regenjassen, paraplu’s en waterdichte pakken om een wandeling of fietstocht te maken naar een plaatselijke ijshoeve de Peinwinning waar we ons konden verwarmen aan een fris ijsje.  Wanneer we opgedroogd en voldaan waren ging de tocht terug naar de Petrushoeve. Weliswaar leerden we dat vers gemaaid gras en regen geen goed duo is voor de camper.  Dus een grote beurt van het vloerkleed dringt zich eerst op.

Om 17u00 verzamelden we op de binnenkoer, waar we verrast werden door een bevlogen toelichting van Gerry en zijn compagnon over de Belgische kwaliteitswijnbouw.   We hielden het bezoek aan de druivelaars beperkt want de regen overstemde de uitleg van Gerry.  We kwijlden in de mooie kelder en keken uit naar een proeverij… die echter niet geprogrammeerd stond.  Maar de heerlijke geur van een BBQ op wijnrankenhout nodigde ons al snel uit aan tafel voor een never-ending- aanbreng van worst, chipolata, ribbetjes, kippenwit, rundsbrochette, scampi brochette, kippenlapjes, zalm…..   ongelooflijk…. En we mochten een 2de en een 3de keer aanschuiven….. Olé… weer een paar kilootjes erbij !  en niet bij mij alleen….  We kregen ook nog een glas schuimwijn en een glas wijn aangeboden van Gerry.

De heerlijke wijnen van de Petrushoeve machten perfect bij de BBQ en de overheerlijke side dishes !!!  Gerry verraste ons allemaal met een ijsje met geflambeerd rood fruit, man-man-man. Tegen 11-ven had iedereen weer zijn campertje opgezocht om uitgeregend, moe maar voldaan van de heerlijke maaltijd onder de dekens te kruipen….  Op naar een nieuw avontuur .

Zondag was opnieuw de wekker de boosdoener maar de zonnestralen priemden door de verduistering en gaf mijn campergenoten de moed om de bloesemwandeling vol goede moed aan te vatten.

Onder de deskundigheid van Geert en Tamara wandelden we de kilootjes op een gezapig tempo er weer af ! Wat is het leven toch mooi, met de juiste vrienden om zich heen en de zon die onze vitamientjes weer bij tankt.

Na het afsluiten en een warme dankjewel aan Geert en Tamara, die dit weekend hebben georganiseerd op aanwijzen van Rudy en Marina (waarvoor nogmaals dank) vertrokken we weer naar huis, naar de dagelijkse beslommeringen en het aftelraam voor het volgende lange weekend dat doorgaat in de Nederlandse Veluwe!

Verslag : Hugo